Anouk Talitsch

Specialist in herstructurering en reorganisaties

Anouk Talitsch is 'legal business partner'; de externe adviseur, die werkt alsof zij onderdeel van het bedrijf is. Klanten waarderen haar vooral vanwege haar betrokkenheid bij het bedrijf en haar oplossingsgerichte werkwijze. Zij creëert een heldere strategie en brengt focus aan in complexe organisatievraagstukken. 

Als procesadvocaat richt zij zich zowel op het “klassieke” procederen in de rechtbank, als op het begeleiden van projecten, zoals bijvoorbeeld reorganisatieprocessen. Vanwege Anouk’s betrokkenheid vanaf het begin van elk proces, kan zij met haar klanten meedenken over de inrichting van organisatiestructuren, vervolgens het project uitvoeren en uiteindelijk, indien nodig, in de rechtszaal handhaven. 

Anouk heeft jarenlange ervaring in de (internationale) fusie- en overnamepraktijk. Tegenwoordig richt zij zich op herstructuringen en reorganisaties. Een specialisme is de inrichting van zelf-organisatie in de zorg. Haar arbeidsrechtelijke achtergrond loopt als een rode draad door haar loopbaan: bij alle herstructureringen is het 'human capital' immers een belangrijk onderdeel. Voorbeelden zijn het collectief ontslag bij de doorstartende bedrijven van “Meavita”, de vereffening van Kenniscentrum Recreatie, de reorganisatie van het Residentie Orkest vanwege subsidiekortingen en van Philadelphia Zorg bij de transitie van AWBZ naar WMO.

Lidmaatschappen:
- Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN);
- Vereniging Haagse Arbeidsrechtadvocaten (VHA);
- Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA);

Maatschappelijke betrokkenheid

Anouk is lid van de Raad van Toezicht van Sympany, een stichting die kleding en textiel inzamelt en met de opbrengsten goede doelen steunt. 

Ook is zij lid van de Raad van Comissarissen van IZER, een zorggroep van en voor huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond, die zich inzet voor de kwaliteitsverbetering van de zorg aan chronisch zieken en ouderen.

Het kantoor is sponsor van het Residentie Orkest en lid van de Business Circle

 

Anouk in de media 

Over de reorganisatie van Philadelphia Zorg:

Over leven en werken: